Аналізатор інфрачервоний ІНФРАСКАН-3150
Сучасний автономний інфрачервоний аналізатор, , який призначений для експрес-визначення показників якості зернових, зернобових, олійних культур, кормів і сировини для їх виробництва та інших речовин за допомогою вимірювання оптичних характеристик спеціально підготовлених проб аналізованих продуктів у ближній інфрачервоній зоні спектра.
ОБЛАСТ ЗАСТОСУВАННЯ
Лабораторії зернопродуктивних господарств, елеваторів і зерноприймальних пунктів, селекційних центрів, рослинної НІЇ, комбікормових заводів, підприємство оливожирової промисловості, контрольно-аналітичні лабораторії ЦСМ та інших організацій та підприємств, пов'язаних із дослідженнями, оцінкою якості та сертифікацією зернових, олійних культур, комбікормів тощо.
ОГЛЯДУВА ХАРАКТЕРИСТИКА
- Аналізує широкий спектр показників якості (білок/протеїн, волога, кількість і якість клейковини (ІДК), жир/мальність, водопоглинальна здатність и др.)
- Передбачена можливість розрахунку амінокислотного складу комбікормових складників.
- Працює з пробами речовини, що аналізується, у формі розмелювання.
- Має калібрування для оцінки вологості й білка в цільному зерні пшениці.
- Для централізованого дистанційного отримання інформації про проведені вимірювання й забезпечення єдності вимірювань можливе організація локальних мереж для аграрних компаній і холдингів на платформі ЕКАНЕТ, а також інтеграція аналізаторів у державну систему спостереження зерна та продуктів його перероблення.
- Вбудований інформаційно-вираховувальний комплекс і застосування різних методів математичної обробки (лінійна регресія, PCR — регресія на головні компоненти, PLS — метод часткових найменших квадратів) дає змогу аналізувати широкий спектр продуктів і розробляти складні калібрувальні формули. У пам'яті зберігається до 1 млн результатів вимірювань.
- Зручне та просте керування процесом вимірювань завдяки великому сенсорному дисплею. На дисплеї виводиться вся необхідна информация.
- Обладнаний універсальною кюветою, що дає змогу проводити аналіз не тільки сипких, але також пастоподібних продуктів (майонези).
Для рідких продуктів (рослинні олії) використовується додаткова
Модуль для аналізу рідких продуктів, до складу якого входить:
- знімний предметний стіл;
- спеціальна кювета з відбивачем;
- пакет калібрувань:
1. кислотне число;
2. перекисне число;
3. м.д. фосфорициювальних речовин;
*модуль постачається за окремим замовленням
- Фотоприймальний пристрій на основі матеріалу арсенід галлія-індія фірми Hamamatsu дає змогу проводити точні вимірювання без збільшення часу аналізу.
- Вбудований модуль білини дає змогу визначати білину продукту одночасно з іншими показниками якості (волога, білок, кількість клейковини).
- Час аналізу займає 1-1,2 хвилини. Прилад дає змогу за один вимір отримати результат за кількома показниками.
- Не потрібно пересипання зразка. Реєстрація спектра відбиття аналізуваної проби відбувається з декількох точок за один вимір.
- Висока вібростійкість допускає роботу як у лабораторії, так і у виробничих приміщеннях.
- Похибка результатів вимірювань відповідає вимогам ГОСТ.
- Під час кожного запуску приладу передбачене самотестування внутрішніх зв'язків, монохроматора та детектора, що забезпечує точність результатів упродовж усієї експлуатації аналізатора.
- Можливо використовувати аналізатор як вологомір для експрес-визначення попередньої вологості цільного зерна.
Пробопідготування: до ІЧ-аналізу не вимагає розкладання або витягання будь-яких речовин, головне — подрібнити продукт. Як неоднорідність проби, так і велика велика кількість помелу призводять до систематичних і статистичних помилок у аналізі. У неподрібненій пробі аналізується тільки поверхня зерен, тому втрачається представницькість вибірки щодо їхнього ядра.
Для проведення точного аналізу під час підготовки проб рекомендується використовувати лабораторні млини: БОРЕЙ, КАЛІБР або В'ЮГА
ПОРЯДОК РАБОТЫ:
Для виконання вимірювань оператору необхідно:
- завантажити аналізований зразок у кювету
- у програмі вибрати продукт, що аналізується
- запустити процес вимірювання
Результати вимірювань виводяться на дисплей приладу. Можуть бути передані на офісний принтер через локальну мережу (вдалений доступ) або надруковані на принтері, що входить до комплекту постачання.
ПЕРЕГРАМНЕ ЗАСТОСУВАННЯ
Програмне забезпечення, розроблене для інфрачервоного аналізатора ІНФРАСКАН-3150, дає змогу дистанційно (запобіжністю мережі ІНТЕРНЕТ) оновлювати калібрування, встановлені на приладі та розробляти нові калібрувальні вузли. Під час розроблення калібрувань застосовуються різні методи математичної обробки та аналізу статистичних даних (лінійна регресія, PCR — регресія на головні компоненти, PLS — метод найменших квадратів).
КОМПЛЕКТ ПОСТАВКИ
- Аналізатор інфрачервоний ІНФРАСКАН-3150
- Програмне забезпечення
- Мініпринтер
Постачається з готовими калібруванням:
- Пшениця (волога, білок, кількість клейковини)
- Ячмінь (волога, білок)
- Можливе встановлення додаткових калібрувань
- Ціна: від 659 000 ₴