Ручний оптичний рефрактометр RHW-25Brix/ATC розроблений для визначення концентрації відсоткового вмісту цукру у виноградному суслі. Це дає можливість виробнику вина контролювати та визначати найкращий час для збирання врожаю і виробництва. Ідеальний рефрактомометр для виноробів і пивоварів. Додатково він забезпечений другою шкалою для спирту.
Однак друга шкала від 1 до 25% показує не вміст спирту у воді, а розрахункова кількість спирту, яка може вийде, якщо зблить весь цукор, причому у вині. Якщо ми хочемо вимірювати рефрактом і то й інше, то необхідно мати два рефрактометри з різними шкалами.
Перевагою цього типу оптичних рефрактометрів є невелика кількість виноградного соку, необхідного для проведення вимірювань. Це особливо зручно для вимірювання виноградного сусла з високим вмістом пектину, який ускладнює фільтрацію.
Вимірювання:
- Спрямуйте передню частину рефрактомометра на світло, обертайте регулювальне кільце діоптрій до чіткого зображення перехрестя.
- Відкрийте захисну кришку, протріть поверхню призми м'якою бавовняною фланеллю й капніть 1-2 краплі вимірюваної рідини. Закрийте захисну кришку, злегка натиснувши на неї, потім подивіться в окулярі відповідну вимірюванню Brix шкалу світлих і темних меж.
- Після проведення вимірювань ретельно протріть вологою марлею поверхню призми та внутрішню поверхню захисної кришки. Після висихання поверхонь, закрийте кришку та зберігайте рефрактомометр у сухому місці далеко від джерел тепла та сонячних променів.
Технічні характеристики
Модель | RHW-25Brix/ATC |
Діапазон вимірювання | 0-40% Brix/ спирт: 0 - 25 % |
Крок вимірювання | 0,2 % Brix / спирт: 0,2 % |
Похибка | ±0,2 % Brix / спирт: ±0,2 % |
Автоматична компенсація температури | 0...+30 °C |
Габарити | 30х40х160 мм |
Вага | 205 г |
Комплектація:
- Рефрактометр RHW-25Brix/ATC.
- Піпетка для взяття проби.
- Відверта для калібрування.
- Ударостійкий пластиковий контейнер.
- Інструкція на англ. язиці.
- Ціна: 1 220 ₴